Kategória:
Helyi receptek, Egytálételek, főzelékek, tésztafélék

Létrehozva:
2022-01-18 13:47:20

Cikk írója:
Szeged Hirdetője


Szegedi halászlé (Szögedi)


Az eredeti szegedi halászlé (SZÖGEDI)

ELKÉSZÍTÉS

  1. A megtisztított halakat kifilézzük, és a csontokból, fejekből a félfőre vágott vöröshagymával, sóval, borssal, fokhagymával, a tetejére szórt őrölt pirospaprikával és fejenként egy liter vízzel felöntjük és legalább 2 – 2,5 órán keresztül főzzük.
  2. A megmaradt halfiléket beirdaljuk, felkockázzuk, megszórjuk kevés sóval és felhasználásig hűtőbe rakjuk.
  3. Ha az alaplevünk elkészült, akkor átpasszírozzuk egy tésztaszűrőn, fakanállal vagy egy húsverő kalapáccsal mozgatva a szűrőben a kimert halcsontokat. Erre azért van szükség, hogy a halcsontról lejöjjön a husi, és ez fogja tartalmassá tenni az alaplevünket.
  4. Ha megvagyunk az alaplével akkor felforraljuk és belerakjuk a már előkészített halkockákat, Ezt követően 10 percig főzzük. Amennyiben volt belsőség a halakban akkor azt most hozzáadjuk, még 10 percig főzzük. Kóstolás után újra ízesítjük, ha szükséges.
  5. Hegyes erős paprikát vagy csípős tört paprikát és friss kenyeret vagy kalácsot tálalunk hozzá.
Forrás: mindmegette.hu

 

 

Városi magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »