Gyerekrajzok a Covid-osztálynak

Kategória:
Helyi történetek, Helyi történetek

Cikk írója:
Szeged Hirdetője


Gyerekrajzok a Covid-osztálynak


Gyerekrajzok teszik szebbé a Covid-osztály folyosóit

Több száz rajzot küldtek a Zrínyi-iskola diákjai a járványkórházba, hogy ezzel vidítsák fel az ott dolgozókat. A képek ki is kerültek a folyosókra, pihenőkbe.

Különleges kezdeményezést in­dított el a szegedi Zrínyi Ilona Általános Iskola: gyerekrajzokat küldtek a járványkórházba, így téve szebbé az ott dolgozók mindennapjait. Az ötletet egy reggeli beszélgetés adta.

– Egy édesanyával találkoz­tam az iskola előtt, hozta a gyermekét, és mesélte, hogy most ő is a Covid-osztályon dol­­gozik. Panaszkodott, mi­­lyen megterhelő lelkileg ez a fel­adat, ezért megkérdeztem tőle, hogyan segíthetnénk. Ő vetette fel, hogy esetleg a gyerekek rajzolhatnának nekik – mesélte Balogh Kinga intézményvezető. Kezdeményezte is ezt egy értekezleten, kollégái pedig egyből lelkesen részt vállaltak a munkában. Az alsós osztályokból pillanatok alatt több száz alkotás érkezett be, amelyeket az ötletgazda édesanyával el is küldtek az egészségügyi intézménybe.

A legtöbb rajzot a negyedikesek készítették, akik egyébként is nagyon aktívak mindig, ha ilyen jellegű feladatról van szó.

– Azért csináltuk, hogy boldogságot okozzunk – mesélték a gyerekek.

A negyedikesek készítették a legtöbb rajzot, amelyekhez kedves üzeneteket is írtak.
Fotó: Karnok Csaba

– Egész nap gyógyítanak, és nagyon nehéz a munkájuk. Ha viszont ránéznek a képekre, abból erőt meríthetnek, és vidámabbak lesznek – sorolták, miért tettek jót ez­­zel az akcióval.

Elárulták: főleg kisállatokat, virágokat, szivárványt és más, kellemes hangulatot árasztó dolgokat rajzoltak. A legtöbb képhez pe­­dig jókívánságokat is fűztek.

Ezek között szerepelt például, hogy „köszönjük”, „szeretünk benneteket”, illetve hogy „ha rossz napotok van, akkor is le­­gyetek vidámak”.

Balogh Kinga intézményve­zető elmondta, büszke a gyerekekre és a kollégáira is, akik partnerek abban, hogy a gyerekek érzékenyítését ilyen fiatal korban elkezdjék. Hangsúlyozta, az iskola mindig élen járt az adománygyűjtésekben is, és a jövőben is igyekeznek lehetőségeikhez képest segíteni.

 
 

 

 

Városi magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »