Adományoznak a rotarysták a Klauzál téren

Kategória:
Helyi téma, Város hírei

Létrehozva:
2021-12-16 19:26:35

Cikk írója:
Szeged Hirdetője


Adományoznak a rotarysták a Klauzál téren


Mindennap adományoznak a rotarysták a Klauzál téren

Összesen 29 család számára teszi szebbé idén a karácsonyt a Szent-Györgyi Albert Rotary Club. A Klauzál téren mindennap délután 5 órától tartják ajándékozó estjüket, ahol az adomány átadása után iskolás és óvodás csoportok lépnek fel.

December elsején elkezdődött a Szent-Györgyi Albert Rotary Club immár 10. éve megtartott rendezvénye a Klauzál téren. Az MVM-Rotary Adventen de­cember 23-ig összesen 29 család kap karácsonyi ajándékot átlagosan 100-100 ezer forint értékben. Őket iskolák, óvodák ajánlották a jótékonysági szervezet figyelmébe.

Az első napon a szegedi ön­­kormányzat támogatásával kapott tűzifát és élelmiszert Dicső Ramóna és családja. Az átadó utáni színpadi műsort a Kossuth Lajos Általános Iskola diákjai adták. Csütörtökön Mik­­lós Lilien és családja volt a megajándékozott: ők élelmi­szert és táblagépet kaptak a Porsche Szeged támogatásá­nak jóvoltából. A műsort a szaty­­mazi Szent István Katoli­kus Általános Iskola biztosította, az est vendége Nánási Helga magánénekes volt.

Tegnap Szekeres Milán Istvánt és családját ajándékozták meg téli ruhával és élelmiszerrel. A nap támogatója a Hunnect Kft. volt, az ünnepi műsort a Felsővárosi Óvoda biztosította. A rendezvény vendége ez alkalommal Süli Róbert, a Pick Szeged ké­­zilabdacsapat sajtóreferense volt.

Gyermekműsort is láthatnak az érdeklődők délutánonként.
Fotó: Karnok Csaba

A város karácsonyfájával szemben felállított színpadon ma a Rókusi Általános Iskola diákjai adnak műsort, és az est vendége lesz Vajda Júlia, a Szegedi Nemzeti Színház operaénekese. Vasárnap a balástyai Munkácsi Mihály Katolikus Ál­­talános Iskola ad műsort, a vendég pedig Barnák László, a Szegedi Nemzeti Színház fő­­igazgatója lesz.

Az ünnepségek mindennap 17 órakor kezdődnek. A térre kilátogatók jótékonykodhatnak is, a karácsonyi bögrében kínált forralt borért, illetve teáért adott adományokat a ro­­tarysták januári jótékonysági főzésük finanszírozására fordítják. A Szent Ferenc Szegénykonyhán készítenek majd egytálételeket az oda betérő hajléktalanok számára.

SZEGEDI HÍREK

 

 

Városi magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »