Kategória:
Helyi receptek, Egyéb receptek
Létrehozva:
2022-01-18 16:25:05
Cikk írója:
Szeged Hirdetője
A híres szegedi kifli

SZEGEDI KIFLI
- 70dkgliszt
- 2tksó
- 3ekcukor
- 3.5dltej
- 1dlolaj
- 3dkgélesztő
- 20dkgvaj
ELKÉSZÍTÉS
Elkészítés: 1 dl langyos tejben, egy csipet cukorral felfuttatom az élesztőt. A liszthez adom a sót, a maradék cukrot, a megmaradt tejet, az olajat és a felfutott élesztőt. Jól összegyúrom, és hagyom meleg helyen duplájára kelni. Ez kb. 1/2-3/4 óra.
Miután megkelt, lisztezett felületen elfelezem. Majd mindkét darabot 4 részre osztom. Egyesével kör alakúra nyújtom, kb. 2 mm vastagra, és 4 cikkre vágom.
A hideg vajat először 2 mm vastag szeletekre vágom, majd a szeleteket felcsíkozom. 1-1 csíkot rakok a tészta nagyobbik részére, és onnan haladva feltekerem. A kiflik végeit jól visszanyomkodom, és sütőpapírral bélelt lemezre rakom őket. Kicsit hagyom pihenni, majd felvert tojással megkenem.
180 fokos előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sülnek.
Városi magazin cikkek









Kiemelt ApróHirdetések




További kiemelt ApróHirdetések »
Helyi látnivalók









Helyi Programok / események




További helyi programok / események »
Helyi szolgáltatók





