Vendéglátó helyek

Település:
Csongrád megye, Szeged

Létrehozva:
2021-12-16 17:56:32


Virág cukrászda Szeged


A Virág cukrászda Szegeden, a Klauzál téren, az ún. Új Zsótér-ház földszintjén található.

Virág Cukrászda és Kávéház


 

Virág cukrászda Szegeden, a Klauzál téren, az ún. Új Zsótér-ház földszintjén található. Nemcsak cukrászda, hanem étterem is.

Neobarokk stílusú épülete a szegedi nagy árvíz előtt épült, 1873-ban. A cukrászdát 1874-ben nyitották meg, Allemann és társa cukrászdája néven. Az 1880-as évektől Árvay Sándor a tulajdonosa. 1922-ben Virágh Géza temesvári cukrász és testvérei vásárolták meg és tették híressé; a belső teret rokokó stílusúra alakították. 1928-ban a párizsi világkiállításon aranyérmet nyert cukrászkülönlegességeivel. Gyakran reggelizett itt József Attila, aki az egyik tulajdonos barátja volt.

Neve az államosítás után változott Virághról Virágra. A közelben található a hozzájuk tartozó Kis Virág cukrászda is. Mind a két cukrászdát 2010 tavaszán bezárták és sorsuk hosszú ideig bizonytalan volt.

2010-ben Szeged város önkormányzata a kulturális értéket jelentő Virág cukrászdát meg szeretné menteni ezért, elővásárlási jogával élve, 275 millió forintért megvásárolta az ingatlant, és kérte az ingatlanok kiürítését. A bérlő a kérésnek nem tett eleget. Az ügy a bíróság elé került. A bíróság szakértőt rendelt ki.

2016. június 3-án újra kinyitott, megszépített, de főként eredeti állapotában.

 

 

 

 

Kiemelt ApróHirdetések

További kiemelt ApróHirdetések »

 

 

Városi magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

Városi magazin cikkek

További magazin cikkek »

 

Helyi látnivalók

További helyi látnivalók »

 

Helyi Programok / események

További helyi programok / események »

 

Helyi szolgáltatók

További helyi szolgáltatók »